No products in the cart.

Image Alt

Streek producten

Recht uit de streek

We maken graag lekkere mooie producten.

Daarbij werken we graag ook met ingrediënten uit de streek.
Naast ambachtelijk werken zijn de ingrediënten ook erg belangrijk voor de smaak van een product.
Daarbij is het ook leuk om samen te werken met producenten met passie voor hun vak die ook kwaliteit producten telen en maken.

We hebben verschillende streek producten:

Groene hart appeltaart
Een frisse appeltaart met een rijk krokant deeg.
Verkrijgbaar als: petitfour, 8 pers. taart en 12 pers taart
Winnaar van de groene hart streek producten wedstrijd in 2011:
De Groene Hart Appeltaart werd unaniem door de jury gekozen als het winnende Groene Hart streek product.
De jury  bestond o.a. uit culinair journalisten Felix en Robèrt Verweij, TV-kok van RTL4. De juryleden waren onder de indruk van de Groene Hart Appeltaart.

Ingrediënten gemaakt door :
Boerenboter van Versteegen uit Zoeterwoude

Appels van Smorenburg uit Montfoort
Bloem van de Rode Leeuw uit Gouda


Strekulaas
Speculaas + ingrediënten uit de streek = strekulaas
Verkrijgbaar als: strekulaas brok evt. met logo en ook via de post mogelijk, strekulaas kerstboom, gevuld strekulaas (ook met de post), zoete strekulaas borrelplanken

Voor onze Strekulaas gebruiken wij een  speculaasrecept van voor de oorlog.
Om het speculaasrecept streek te maken moesten we deze iets aanpassen.
Omdat je als Bakker respect hebt voor oude recepten voelden dat als of we een streek uithaalde.
Maar de Oude bakker die het recept als knecht heeft gekregen en het aan ons heeft doorgegeven is niet van streek.
Wij zijn trots op deze lekkere old school speculaas
of zoals hij nu heet Strekulaas.
2e prijs winnaar van het groene hart streek product van 2013.

Boerenkaas kroketten
Ambachtelijk gemaakte kroket met boerenkaas.
In de ragout zitten kleine blokjes kaas die tijdens het bakken smelten verder is de kroket o.a. op smaak gebracht met verse peterselie en mosterd.
1e prijs winnaar van het groene hart streek product van 2009.