Patisserie XL Workshop 
 
Leer de kneepjes van de patisserie in verschillende workshops.
 
Door programma’s als “Heel Holland bakt” en “24 kitchen” krijgen we steeds meer vraag naar workshops waarbij je producten leert maken met pure ingrediënten van het begin tot het einde met veel tips en trucks.

Vandaar de Patisserie XL workshop waarbij we workshops geven met verschillende thema's en daarbij  passende producten .
De producten worden van grondstof tot eindproduct behandeld je kunt denken aan : charlotte russe, profiterolle, amandelkrullen, bavaroise, sierwerk, brioche, noga, chocoladewerk ect. 

De workshop is geschikt beginnende en gevorderde thuis bakkers
De gemaakte producten mogen mee naar huis worden genomen samen met de receptuur.
 
Zijn er bepaalde producten die je graag eens zou willen behandelen dan horen we het graag!
 

Thema Macaron & Eclair

Macarons met 2 verschillende vullingen:
Voel hoe taai je meringue moet zijn, bak ze af met de juiste bite proef dat de vullingen op smaak zijn, voor een perfecte macaron.

Eclairs in twee verschillende smaken:
De vers gekookte en gebakken elclairs worden gevuld met een cremeux, een vulling vol smaak die smelt op je tong.

Bij alle producten laten we volledig zien hoe ze worden gemaakt en uiteraard gebruiken we hierbij pure basis ingrediënten
Vooraf wordt je ontvangen met koffie, thee en wat lekkers uit eigen patisserie en tijdens de workshop serveren we een drankje.
De gemaakte producten mogen mee naar huis samen met de receptuur.

Duur : 3 a 3,5  uur
Kosten : € 45,00 p.p.
Op losse inschrijving : Klik hier voor de geplande data 
Met eigen groep: vanaf min. 8 personen, datum in overleg

 

Thema Franse patisserie
 
We gaan een aantal producten maken van de verfijnde patisserie uit Frankrijk. We gaan aan de slag met :
 
• Tarte tatin met je eigen twist. 
• Florentine plak met chocolade (krokante noten karamel)
• Zachte witte noga met recept uit montelimar
• Brioche brood (heerlijk zoet zacht brood)
 
Bij alle producten laten we volledig zien hoe ze worden gemaakt en uiteraard gebruiken we hierbij pure basis ingrediënten 
Vooraf wordt je ontvangen met koffie, thee en wat lekkers uit eigen patisserie en tijdens de workshop serveren we een drankje.
De eigen gemaakte producten mogen mee naar huis samen met de receptuur.

Duur : 3 a 3,5 uur 
Kosten : € 45,00 p.p. 
Op losse inschrijving : klik hier voor de geplande data  
Met eigen groep: vanaf min. 8 personen , datum in overleg 

.
 


Thema Hollandse patisserie

 
In de eerste patisserie workshop XL starten we met de Hollandse patisserie.

We hebben drie producten gekozen die erg gelieft zijn :
Tompoezen • Hazelnoot schuimtaart • en koggetjes (nogatine koekjes)

Bij alle producten laten we volledig zien hoe ze worden gemaakt en uiteraard gebruiken we hierbij de pure basis ingrediënten 
Vooraf wordt je ontvangen met koffie, thee en wat lekkers uit eigen patisserie en tijdens de workshop serveren we een drankje.
De gemaakte producten mogen mee naar huis samen met de receptuur.

Duur : 3 a 3,5 uur  
Kosten : € 45,00 p.p. 
Op losse inschrijving : Klik hier voor de geplande data 
Met eigen groep : vanaf min 8 personen, datum in overleg 

(alle dagen mogelijk ook in de avond)
 

hazelnootschuimtaartje    tompouce.

Reacties :

November 2018
(franse patisserie xl)
Heel erg bedankt voor het leuke, interessant en leerzaam Franse Patisserie workshop van vandaag
Patricia en in hebben ervan genoten!
En toen we thuis kwamen, hebben onze mannen ook van genoten; de brioche is nu al op!